Telekom Srbija: Neto dobit veća za 2,2 milijarde dinara

Dodajte komentar

Telekom Srbija je u prvih šest mjeseci ove godine imao ukupno 7,9 miliona korisnika ili 114.000 korisnika više nego u istom periodu lane, a ostvarena neto dobit iznosi 9,9 milijardi dinara, što je za 2,2 milijarde dinara više u odnosu na isti period 2013.

Kako je Tanjugu rečeno, ta kompanija planira i obezbijediće sredstva da, ukoliko statutarni organi prihvate takav predlog, isplati 9,6 milijardi dinara iz dobiti na ime dividendi.

Od toga bi sedam, milijardi dinara bilo uplaćeno u republički budžet, a 2,6 milijardi dinara ostalim manjinskim akcionarima.
“Rast broja korisnika zabilježen je u skoro svim segmentima poslovanja. Broj korisnika mobilne telefonije je veći za 80.000, ADSL interneta za 37.000, dok je IPTV korisnika za 71.000 više nego u junu 2013. godine”, navode u Telekomu.

Jedini segment gde je zabiljžen pad broja korisnika je, kažu, fiksna telefonija, što je trend i kod drugih operatora u Evropi.

Kada je riječ o finansijskim pokazateljima poslovanja, Telekom Srbija je u periodu januar – jun 2014. godine ostvario neto dobit u iznosu od 9,9 milijardi dinara, što je za 2,2 milijarde dinara više u odnosu na uporedni period.

Za period januar – jun 2014. godine, poslovni prihodi iznose 43,2 milijarde dinara.

“Ukoliko isključimo efekat smanjenja interkonekcijskih cijena, koje su definisane od strane regulatornog tijela, prihodi su na nivou uporednog perioda iz prošle godine”, kažu u Telekomu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *