Rusi u Budvi dižu Vodeni grad

Dodajte komentar

Opština Budva ponudila veliki plac na brdu Topliš u zakup na 30 godina. Ruski partner, nezvanično, zainteresovan za projekat izgradnje, pišu beogradske Novosti.

Veliki plac na brdu Topliš, iznad najčuvenije jadranske diskoteke “Top hil“, ide na – tender.

Opština Budva ponudila je u zakup na 30 godina pet hektara svoje zemlje, uz godišnju kiriju od 240.000 eura. Cijena se umanjuje za polovinu dok traje pribavljanje odobrenja za gradnju i “stavljanje objekta u funkciju“, ne duže od dvije godine.

A objekat koji će se graditi zove se zabavni park. Biće izgrađen na površini od skoro 50.000 kvadrata sa raznolikim sadržajima. Svakako da će najatraktivniji biti vodeni grad, za koji su poodavno urađeni projekat, potrebna infrastruktura i nabavljena oprema. Pošto je propao projekat firme Numerico trading limited za vodeni grad, za šta je opozicija duže vrijeme kritikovala vlast tražeći da se izvedu računi oko njega, oprema vrijedna oko dva miliona eura smještena je u skladišta Luke Bar.

Za “ležarinu“ Budvani izdvajaju godišnje prilična sredstva. Opština je preuzela vraćanje kredita od 1,6 miliona eura za vodeni grad, dok opremu prodaje. Jedna od tenderskih obaveza je i da budući zakupac i graditelj preuzme pomenutu opremu.

Opština je, do sada, za uređenje lokacije na kojoj će nići vodeni grad, infrastrukturu za projekat i gradnju objekata za diskoteku, parkinge i drugo utrošila 11,5 miliona eura.

Zabavni park će imati mnogobrojne sportsko-rekreativne i turističke sadržaje. U Budvi se, doduše nezvanično, priča da je za projekat izgradnje zainteresovan ruski partner.

Od Top hila 270.000 eura

Od zakupa zemlje na kojoj se nalazi “Top hil“, najveća diskoteka na otvorenom u regionu, koja tokom leta okuplja muzičke zvijezde Balkana, ali i Evrope i svijeta, opština godišnje inkasira 270.000 eura. Računa se da će lijep prihod donositi i zabavni park, koji će i te kako upotpuniti turističku ponudu Budve.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *