CKB podnijela tužbu protiv Milke Ljumović i Bose Tatar

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka CKB podnijela je tužbu protiv bivših direktora Milke Ljumović i Bose Tatar od kojih traži isplatu oko 6,7 miliona eura kao naknadu štete zbog nezakonitog rada.

Pripremno ročište u Osnovnom sudu u Podgorici u srijedu je odloženo za 10. novembar, kako bi se tužena strana izjasnila na podnesak koji je CKB dostavila sudu.

Spor vodi sudija Sonja Drašković.

CKB u ovom postupku traži od Ljumović i Tatar naknadu štete nastele, kako je navedeno, nezakonitim radnjama, prenosi Dan.

Advokat Goran Rodić, koji zastupa Ljumović i Tatar,kazao je da je siguran da će u sudskom postupku dokazati da je tužbeni zahtjev CKB neosnovan.

“U odgovoru na tužbu detaljno smo se izjasnili da se radi o neosnovanom tužbenom zahtjevu, što ćemo dokazati u postupku. Tužba je neosnovana i ima drugi cilj”, kazao je Rodić.

CKB je tužbu protiv bivših direktora podnijela nakon što je Specijalno tužilaštvo protiv njih dvije i još četvoro bivših menadžera banke podiglo optužnicu kojom ih tereti da su zloupotrebom položaja nanijeli štetu OTP banci, vlasniku CKB, od 6,92 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *