Zavarovalnici Triglav potvrđen odlični kreditni rejting

Dodajte komentar

Rejting agencija A.M. Best je 3.10.2014. Zavarovalnici Triglav, za vrijeme redovnog godišnjeg pregleda, ponovo potvrdila kreditni rejting finansijske snage ‘A-‘ (odličan) i kreditni rejting kreditne sposobnosti izdavača ‘a-‘ (odličan).

Kreditni rejtinzi izražavaju čvrstu, riziku prilagođenu adekvatnost kapitala, dobre poslovne rezultate i vodeći položaj u branši na slovenačkom tržištu.

Rejting agencija A.M. Best je Zavarovalnici Triglav podigla outlook na srednji rok iz stabilnog u pozitivnog. Argument agencije za ovaj rejting je, da je poboljšanje outlooka rezultat konstantnog uspešnog poslovanja društva i pored teških uslova na tržištu osiguranja u Sloveniji.

Na tržištima jugoistočne Evrope Grupa nastavlja jačanje svoje već prepoznatljive robne marke i sprovodi zacrtane aktivnosti za dalji rast. U saglasnosti sa strateškim ciljevima, djelovanje Triglav grupe je do 2017. godine usmjereno u osnovnu djelatnost osiguranja, s naglaskom na profitabilnost i bezbjednost poslovanja te daljnem promišljenom porastu i razvoju.

Rejting agencija A.M. Best potvrdila je jednako odlične kreditne rejtinge i zavisnom preduzeću Pozavarovalnici Triglav Re i tako potvrdila ulogu i djelovanje ovog reosiguravajućeg društva u sprovođenju strateških ciljeva Triglav grupe. Bonitetne ocjene imaju stabilnu prognozu na srednji rok.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *