Prototip iPhone 6 telefona koji je slučajno poslat kupcu premašio 90.000 dolara

Dodajte komentar

Kao i milioni drugih ljudi, Aleks Kantor tehnološki fan koji radi u jednoj mobilnoj kompaniji, odlučio je da kupi novi iPhone 6 telefon. Za razliku od drugih kupaca, Kantor ima prilično neobičnu priču u vezi svog novog telefona. Naime, on je  naručio telefon preko Verizona, a dobio prototip koji radi u developer modu.

Telefon nema klasičan iOS8 interfejs, FCC oznake i serijski broj, a port za povezivanje je crvene boje, što je još jedan dokaz da je u pitanju prototip.

“Utvrdio sam da ovaj iPhone nije verzija namijenjena potrošačkom tržištu nakon što sam vidio softver. Ja sam strastveni ljubitelj tehnologije i odmah sam znao kako ovaj softver izgleda. On se zapravo naziva SwitchBoard i samo je za interno Apple testiranje” rekao je Kantor za Cnet. Međutim, šta je najzanimljivije u cijeloj priči?

Aukcija koju je postavio na eBay sada je već premašila nevjerovatnih 90.000 dolara! I to za telefon koji ne može ni da se koristi kako treba. Ukoliko je ovaj iPhone ono što Kantor vjeruje da jeste, onda to ipak ne bi bio prvi put da rana verzija nekog Apple uređaja dospe u javnost. Apple je na primjer 2011. godine zatražio povraćaj 3G MacBook prototipa prodatog preko Craigslista. Pored toga, bilo je još nekih sličnih slučajeva sa iPhone telefonima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *