Niže cijene rominga u regionu – veće cijene ostalih mobilnih usluga?

Dodajte komentar

Sniženje cijena rominga u regionu bi moglo da dovede do povećanja cijena u nacionalnom saobraćaju, kao što se dogodilo u zemljama EU, ocijenili su u ponedeljak u srbijanskom Vip mobile-u, prenosi Personal magazin.

“Roming usluga nije nešto što koriste svi građani Srbije i regiona, zato bi trebalo uložiti zajednički trud da se ta oblast uredi tako da se ne ponovi praksa većine zemalja EU gde je smanjenje cijena rominga pratilo povećanje cijena u nacionalnom saobraćaju”, rekli su agenciji Beta u Vip mobile-u.

Srbija, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina potpisale su 29. septembra sporazum o snižavanju cijena rominga, na osnovu kojeg bi za tri godine te cijene trebalo da budu na nivou koji važi u zemljama EU, a očekuje se da će sporazum potpisati i Albanija i Turska.

Dogovoreno je i da se ponovo pokrene inicijativa da i za gradjane regiona prilikom boravka u EU važe cijene rominga kao i za stanovnike zemalja članica.

U Vip mobile-u su istakli su da je neohodan konsenzus o poslovnom modelu na osnovu kojeg će biti utvrđeni uslovi i dinamika smanjenja cijena rominga u regionu, kao i procjena efekta novih mera na ukupno tržište telekomunikacija u regionu.

Izvor: Personal magazin

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *