U Zagrebu otvoren kafić u kojem se boravak plaća po minutu

Dodajte komentar

Kafić u kojem se ne naplaćuje ono što se popije, već vrijeme koje se tamo provede. Česta praksa u inostranstvu, a odnedavno i novost i u Zagrebu. Na Ljubljanici se ovog vikenda otvorio Lutajući sat, kafić uređen poput stana u kojem će se, kaže njegova vlasnica Ana Manzin, svi osjećati kao kod kuće.

– Radi se, zapravo, o anti-kafiću. U stanu postoji kuhinja koja je opremljena svim pićima i svako će sebi moći uzeti što želi. Bit će tu i posudice s keksima, pa će se gosti moći poslužiti, ali i društvene igre te internet – objasnila je Ana Manzin te dodala kako će gosti Lutajućeg sata, prilikom ulaska, dobiti karticu na kojoj će pisati vrijeme ulaska, a na izlazu će se ponovo prijaviti te dobiti svoj račun. Cijena jednog minuta u neobičnom kafiću na Ljubljanici 4 je 25 lipa, odnosno sat vremena oko dva eura.

Atmosfera, kaže vlasnica kafića, biće potpuno opuštena, pa će gosti moći, na primjer, naručiti i dostavu hrane, ali i organizovati različite skupove.

– Prostor ima projektor i ostalu opremu te je idealan za predavanja i slične aktivnosti. Koncept, u tom slučaju, ostaje potpuno isti. I dalje se plaća vrijeme provedeno u kafiću, samo što ga, po gostu, plati organizator – objasnila je vlasnica Lutajućeg sata koja se ne boji da će gosti postati pohlepni i dovesti do propasti kafića.

– Ako neko može popiti deset kafa u sat vremena, neka popije. Ali, mislim da to nije moguće – kaže vlasnica Ana Manzin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *