Samsung godišnje plaća Microsoftu milijardu dolara za patente

Dodajte komentar

Podaci iz jedne tužbe između kompanija Samsung i Microsoft, otkrili su pojedine zanimljive informacije. Ove dvije kompanije 2011. godine sklopile su sporazum o licenciranju u kome se podrazumjeva da Samsung plaća za korišćenje patenata koji se nalaze u vlasništvu kompanije Microsoft.

Sve se odvijalo bez problema do druge polovine prošle godine kada Samsung nije želio na vrijeme da plati svoje obaveze, već je sačekao više od mjesec dana.

Microsoft na osnovu ugovora sada traži da Samsung plati kamatu koja je definisana zbog kašnjenja. Spominje se suma od 6,9 miliona, koja otkriva da Samsung za ove patente plaća cijelih milijardu dolara godišnje. Sa druge strane Samsung prijeti da će u potpunosti obustaviti plaćanje ovih patenata, sve zbog toga što je Microsoft kupio kompaniju Nokia.

Microsoft ističe da ugovor podrazumjeva i sve one djelove koji se nalaze u sklopu kompanije, što podrazumjeva i patente, dok Samsung insistira na tome da automatsko uključivanje Nokie u ovaj ugovor u potpunosti narušava prvobitni dogovor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *