Pobjeda: Sjutra lista povjerilaca

Ročište za ispitivanje konačne liste prijavljenih i osporenih potraživanja povjerilaca Novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) Pobjeda zakazano je za sjutra.

Ročište je trebalo da se održi 24. septembra, ali je odgođeno za sjutra jer još nije sačinjena konačna lista prijavljenih i osporenih potraživanja povjerilaca Pobjede, u koju je stečaj uveden polovinom avgusta.

Stečajni upravnik Pobjede, Mladen Marković, nije mogao da saopšti koliko je novih prijava stiglo od prvog sastanka povjerilaca, koji je održan 9. septembra u Privrednom sudu, i kolika je vrijednost prijavljenih potraživanja.

On je na prethodnom ročištu kazao da je do tada stiglo preko 230 prijava i da ukupna prijavljena potraživanja iznose oko 8,54 miliona eura.

Najveće potraživanje prijavilo je Ministarstvo finansija u iznosu od 5,7 miliona eura, koje se odnosi na kredite kod Erste i Societe Generale Montenegro banke.

Poreska uprava je prijavila 1,57 miliona, kompanija Signal 62,52 hiljade, a Uprava carina 58,81 hiljadu eura.

Sreten Zeković je prijavio potraživanje u iznosu od 41,5 hiljadu, a Security guard Montenegro 25 hiljada eura.

Iz stečajne uprave je objašnjeno da se Odbor povjerilaca, prema Zakonu o stečaju, bira na osnovu visine neobezbijeđenih potraživanja. Marković je predložio da se izaberu tri člana u Odbor i to povjerioci sa najvećim potraživanjima, predstavnici Ministarstva finansija, Poreske uprave i preduzeća Signal.

Vlada je početkom septembra platila garanciju od 5,6 miliona eura za kredite koje je NIP Pobjeda zaključilo sa Societe Generale Montenegro i Erste bankom.

Check Also

EK: Ukida se ekonomsko državljanstvo u CG, ali program nastavljaju Makedonija i Albanija

Crnogorski program davanja državljanstva investitorima postepeno će biti ukinut zbog zabrinutosti Evropske unije (EU), navodi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.