Tanjug se ipak privatizuje

Dodajte komentar

Agencija za privatizaciju Srbije uputila je poziv zainteresovanima da učestvuju u privatizaciji novinske agencije Tanjug.
Pomoćnik ministra kulture zaduzen za medije Saša Mirković ranije je najavio da će Tanjug biti privatizovan do kraja 2014. godine.

“Finansiranje Tanjuga za 2014. predviđeno je na isti način kao što je to bilo i do sada, uz napomenu da je nacrtom Zakona o javnom informisanju predviđeno da se vlasnička transformacija ove agencije okonča do kraja godine. U tom smislu Tanjug nije izuzetak od ostalih medija u kojima je država u (su)vlasničkom odnosu i odakle bi trebalo da se povuče u predstojećih 12 meseci”, rekao je Mirković.

Mirković je precizirao da se Nacrtom zakona o javnom informisanju za sve medije predviđa aukcijska privatizacija.

“U slučaju da ona ne uspije, akcije će biti ponuđene zaposlenima, a ako i to ne bude uspjelo, predviđeno je brisanje medija iz registra,” naveo je Mirković.

Zanimljivo, prije nešto više od mjesec dana, Vršilac dužnosti direktora Agencije za privatizaciju Srbije Marijana Radovanović izjavila je da Tanjug nije na spisku za privatizaciju, jer za to nije pokrenuta incijativa.

“Tanjug je javno preduzeće i 100 odsto je u vlasništvu Srbije. Za njegovu pivatizaciju do sada nikada nije pokrenuta inicijativa”, rekla je ona za Televiziju B92.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *