S Katarcima pregovori o investiciji

Dodajte komentar

Pregovori sa investitorom Katari Diar počeće početkom oktobra u vezi s nastavkom njihove investicije u uvali Pržno-Plavi horizont, navedeno je u informaciji o prioritetnim razvojnim projektima iz oblasti turizma, koje je Vlada juče usvojila, pišu Vijesti. Ovaj državni fond iz Katara je krajem avgusta saopštio da odustaje od projekta zbog nemogućnosti da riješi imovinske probleme.

Vlada je nakon toga donijela odluku o ekspropijaciji privatne imovine u zahvatu tog plana i dala saglasnost Opštini Tivat da proda svoje zemljište po cijeni od 75 eura po kvadratu. Privatni vlasnici su najavili da svoju djedovinu neće dati po ovoj cijeni. Vrijednost ovog turističko-stambenog projekta procijenjena je na 250 miliona eura.

Za Kraljičinu plažu Dubovica kod Bara, gdje bi turistički kompleks trebalo da gradi Rojal grupa iz UAE, potpisan je ugovor u junu, a sada je rok od šest mjeseci za “ispu njavanje uslova za stupanje ugovora na snagu”.

Za Kraljičinu plažu Sveti Stefan, gdje bi novi hotel trebalo da gradi grčki Adriatik propertis, piše da bi radovi trebalo da počnu u prvom tromjesječju 2015. ako Skupština do tada usvoji aneks na ugovor o zakupu.

U informaciji je za projekat PortoNovi u Kumboru navedeno da će idejni projekat biti završen sredinom oktobra, nakon čega će azerbejdžanska kompanija SOCAR podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Na projektu Luštica Bej u toku je izgradnja marine i 10 stambenih objekata. Do kraja godine biće završena 72 apartmana, i trebalo bi da počne izgradnja prvog od osam planiranih hotela

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *