Loša infrastruktura obara Skočiđevojku

Dodajte komentar

Vještaci finansijske struke Marko Radunović i Tatjana Vujošević saslušani su juče pred Privrednim sudom kako bi pokušali da usaglase dva izvještaja o procjeni zemljišnog kompleksa na lokalitetu nekadašnje vojne baze Skočiđevojka, nadomak Reževića. Najvjerovatnije će biti da je vrijednost imovine oko 12,6 miliona eura, pišu Vijesti.

Kompanija Monte Mena, u vlasništvu palestinskog biznismena Muhameda Rašida, ostala je dužna Hipo banci 5,28 miliona eura kredita. Zbog toga je banka oglasila prodaju imovine u Reževićima ukupne površine od 63.025 kvadrata. Realna procjena imovine preduslov je za njenu sudsku prodaju.

Prodaja dvije parcele površine oko 15.000 kvadrata i oko 47,9 hiljada kvadrata prvobitno je oglašena po cijeni od 11,35 miliona eura, do koje je procjenom došao vještak Radunović. Tokom nove procjene, u međuvremenu, vještak Tatjana Vujošević došla je do brojke od 14,92 miliona eura. Radunović je objasnio da je prilikom izrade svog nalaza imao u vidu da skorije nije bilo prometa sličnih nekretnina na domaćem tržištu, ali i slabu infrastrukturnu opremljenost, te činjenicu da će prije početka izgradnje biti potrebna ulaganja u cilju komunalne opremljenosti lokacije.

„Presjek infrastrukture ni izbliza ne može da podmiri potrebe planirane izgradnje“, tvrdi Radunović koji je izrazio spremnost da koriguje svoj nalaz za 10 odsto i usaglasi procjenu na iznos od 12.620.756 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *