Otvoren Festival informatičkih dostignuća

Dodajte komentar

Festival informatičkih dostignuća „Infofest 2014″, najznačajniju manifestaciju toga tipa u regionu, otvorio je crnogorski ministar za informaciono društvo Vujica Lazović.

„Preko raznih festivalskih formi u prilici smo da svake godine nešto saznamo, razmijenimo, naučimo“, rekao je Lazović i dodao da Festival traje već dvije decenije.

On je rekao da su potencijali interneta, novih tehnologija i društvenih mreža samo dodirnuti. „Kažu, to su tek rođene bebe. Malo ko usuđuje da se bavi dugoročnim prognozoma“, rekao je Lazović sinoć u Budvi.

Prema njegovim riječima, mišljenje naučne i stručne javnosti nepodijeljeno je kada su u pitanju trendovi – u narednih pet do 10 godina svi će imati digitalnog asistenta, kako na poslu, tako i kući.

Iz crnogorskog Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije saopšteno je da će se i ove godine na festivalu predstaviti najznačajnije kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija iz zemlje i svijeta.

„Infofest“ je odlukom Vlade proglašen manifestacijom od državnog značaja. Organizuje ga Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije u saradnji sa kompanijom „Biznis link“.

Festival traje do 4. oktobra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *