Vlada danas o smanjenju cijene roaminga u regionu

Dodajte komentar

Nedavno pokrenuta inicijativa o smanjenju cijene ili ukidanju roaminga na usluge mobilne telefonije u državama Zapadnog Balkana danas bi, prema saznajima CdM-a, trebalo da se nađe na sjednici Vlade Crne Gore.

Prema informacijama CdM-a, Vlada bi trebalo da razmotri nacrt ugovora koji bi za koji dan tokom „Infofesta“ trebalo u Budvi da potpišu nadležni ministri Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine BiH, Albanije i Makedonije.

Ugovorom je predviđena izmjena zakonske regulative kako bi operateri mobilne telefonije mogli da ukinu usluge roaminga u državama regiona koje potpišu ugovor.

„Vlada je konstatovala da u državama EU postoji Uredba o roamingu a da su cijene roaminga u državama Zapadnog Balkana visoke i da zbog toga korisnici izbjegavaju da koriste svoje mobilne telefone kada putuju van svoje zemlje“, kazao je izvor CdM-a iz Vlade.

Od smanjenja cijena roaminga korist bi imali građani koji putuju u države regiona.

Podsjećamo da je nedavno na sastanku regulatora iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Turske i Albanije, koji je održan u Skoplju, dogovoreno je da građanima tih zemalja budu izjadnačene cijene telefonskih razgovora u romingu i u domaćem saobraćaju od početka naredne godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *