Er Frans moli pilote da rade

Dodajte komentar

Francuska aviokompanija “Er Frans” spremna je da odustane od planova o proširenju niskotarifnog prevoznika “Transavija” i pozvala pilote da okončaju štrajk.

Najbrojniji sindikat francuskih pilota SNPL odlučio je prije dva dana da nastavi štrajk, u koji su stupili prije deset dana, uprkos predlogu uprave kompanije “Er Frans” da odloži do decembra planirani razvoj “Transavije”, jer realizacija samog plana nije dovedena u pitanje.

Piloti kompanije “Er Frans” štrajkuju u znak protesta zbog planova razvoja “Transavije”, koji leti do turističkih odredišta, posebno na Mediteranu.

Piloti u štrajku plaše se da će kompanija pokušati da zamijeni skupe pilote “Er Fransa”, čija godišnja plata može da dostigne i 250.000 eura.

Proširenje kompanije “Transavija” je sastavni dio plana koji bi trebalo da poveća zaradu kompanije, a predviđa udvostručenje broja aviona u “Transavijinoj” floti do 2017. na 100 aviona, kao i broj putnika na 20 miliona.

U prvoj polovini godine “Transavija” je zabilježila operativni gubitak od 64 milona eura, što je 10 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine.

Glavni razlog proširenje “Transavije” je rast broj putnika na godišnjem nivou od 6,9 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *