Croatia osiguranje “zbrinjava” 500 radnika: na nova radna mjesta ili kući!

Dodajte komentar

Croatia osiguranje (CO) pokreće postupak kolektivnog zbrinjavanja viška zaposlenih kojim će biti obuhvaćeno 500 radnika, izvijestili su iz te kompanije putem Zagrebačke burze. Uprava Croatia osiguranje odluku o pokretanju postupka kolektivnog zbrinjavanja viška radnika donijela je 22. septembra, navodi se u objavi CO.

Postupkom kolektivnog zbrinjavanja obuhvaćeno je 500 radnika, od kojih će jedan dio preći na nova radna mjesta u prodaji, dok će za ostale zaposlene obuhvaćene programom biti osigurana sredstva za otpreminine u skladu s odredbama kolektivnog ugovora, kaže se u obavještenju.

Prema podacima iz finansijskog izvještaja za 2013. godinu Croatia osiguranje d.d. na kraju prošle godine imalo je 2.715 zaposlenih.

Croatia osiguranje u većinskom je vlasništvu Adris grupe koja je 6. aprila ove godine s državom potpisala ugovor o kupoprodaji dionica u Croatia osiguranju, kojim je od države kupila 39,05 posto udjela u tom najvećem hrvatskom osiguravaču za 905 miliona kuna, te se obvezala na dokapitalizaciju od 840 miliona kuna.

Adris grupa je sredinom ovog mjeseca, u skladu s odredbama tog ugovora, uplatila 840,17 miliona kuna za dokapitalizaciju Croatia osiguranja. Nakon dokapitalizacije Adris u Croatia osiguranju ima 60 posto vlasništva, dok državi ostaje udio od 28 posto.

Uplaćena sredstva za dokapitalizaciju, kako su tada istaknuli iz Adris grupe, kapitalno će osnažiti Croatia osiguranje, omogućiti brže i efikasnije restrukturiranje kompanije te rast i razvoj CO kako bi, u bitno promijenjenim tržišnim okolnostima zadržali i ojačali poziciju tržišnog lidera u Hrvatskoj i pripremili se za snažniji tržišni iskorak u regiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *