Ričard Branson ima neobičan odnos prema zaposlenima

Dodajte komentar

Milijarder Richard Branson je sigurno najbolji šef svih vremena. Osnivač Virgin Groupa smatra kako ljudi trebaju da imaju mogućnost da uzmu slobodne dane kada god to žele i to bez pitanja.

“Svakom zaposlenom je prepuštena odluka o tome da li će uzeti nekoliko slobodnih sati ili dan, sedmicu, mjesec”, rekao je Branson citirajući rečenicu iz svoje knjige “The Virgin Way: Everything I Know About Leadership” koja je objavljena na njegovom blogu.

Branson je kazao kako je takvu vrstu politike uspješno provodi u svojim firmama, te da želi podstaći i druge kompanije da prekinu da broje godišnje odmore i ograničavaju radnike.

Prema toj politici, radnici ne samo da mogu odmoriti kada osjećaju potrebu već mogu otići na godišnji odmor onoliko dugo koliko žele i osjećaju potrebu. Ističe da to neće našteti firmi, poslu, timu, niti karijeri.

Mogul je kazao kako je došao na tu ideja kada mu je ćerka pokazala članak u novinama o tome kako Netflix ne ograničava svoje radnike vremenski u godišnjem odmoru.

“Imam prijatelja koji je uradio istu stvar u svojoj firmi i napredovali su moralno, kreativno i produktivno”, rekao je Branson.

Branson nije prvi milijarder koji se zalaže za fleksibilnije vrijeme između privatnog i poslovnog života.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *