Na Jadranskom sajmu će se u septembra održati pet sajmova

Dodajte komentar

Na Jadranskom sajmu od 24. do 28. septembra održaće se

36. Sajam građevinarstva, dizajna i enterijera

2. Sajam energetike

16. Sajam biznisa

9. Sajam vode, vodovodi i sanitarne tehnologije

34. Sajam bezbjednosti, zaštite i spašavanja

Na specijalizovanim poslovnim manifestacijama više od 110 učesnika iz 13 zemalja  predstaviće proizvode i usluge direktnim ili učešćem posredstvom zastupnika za tržište Crne Gore. Od ukupnog broja, 55% je onih koji po prvi put učestvuju i na taj način tržištu čine dostupnim raznovrsne palete proizvoda i tehnoloških rješenja u sektorima građevinarstva, energetike, voda i bezbjednosti.

Aktivnosti izlagača na štandovima pratiće i sadržajan tematski program, stručni skupovi i b2b susreti, dizajnirani da u potpunosti zaokruže sajamsku platformu. Svakom pojedinačnom izlagaču i posjetiocu je to ujedno mogućnost za niz formalnih i neformalnih kontakata, otvaranje poslovnih mogućnosti i ostvarivanje komercijalnih efekata.

36. Sajam građevinarstva, dizajna i enterijera uz tradicionalne učesnike – proizvođače i distributere građevinskih materijala, alata i mašina, stolarije od drveta i aluminijuma uključuje i izlagače iz oblasti projektovanja, hidro i termoizolacije, klimatizacionih sistema, uređenja enterijera u skladu sa novim trendovima gotovih građevinskih rješenja za stambene i poslovne objekte.

Programski segment manifestacije se odnosi na strateške smjernice pravaca razvoja građevinske industrije, zakonska rješenja i propise. Sekretarijat za razvojne projekte u Crnoj Gori ukazaće na strateške razvojne projekte u turizmu kao šansu razvoja građevinske industrije, a učešće u programu će uzeti Inženjerska komora i 5. Strukovna komora, sa okruglim stolom i stručnim predavanjem na teme savremenih trendova u proizvodnji građevinske opreme, materijala i uređaja.

U okviru programa, prvog dana Sajma biće održana i Sjednica Odbora udruženja malih i srednjih preduzeća i privrednika, u organizaciji Privredne Komore Crne Gore i  Jadranskog sajma.

Sajam energetike potvrđuje rastući poslovni potencijal, u svijetlu značajnih energetskih projekata čija je priprema ili realizacija u toku, u Crnoj Gori i regionu. Posebna zanimljivost za posjetioce biće premijerna prezentacija solarne elektrane u razmjeri 1:1, upravo na Sajmu energetike.

Svi zaineteresovani će i u okviru sadržajnog pratećeg programa biti u prilici da dobiju informacije iz oblasti zakonskih regulativa u oblasti energetike, hidroenergetskih potencijala i iskustava u oblasti potrebne opreme, izgradnje i  uslova priključenja takvih postrojenja na energetski sistem.

Po prvi put su na Sajmu energetike i kompanije koje se bave eksploatacijom geotermalne energije, a u programskom segmentu će renomirani predavači iz inostranstva predstaviti potencijal ovog energetskog izvora.

16. Sajam biznisa će okupiti preduzetnike organizovane u formi Klastera i Udruženja Preduzetnica, te predstavnike Udruženja poslodavaca Crne Gore. U programskom segmentu, Jadranski sajam je u saradnji sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća i Evropskom mrežom preduzetništva u Crnoj Gori pružio mogućnost predstavnicima malih i srednjih preduzeća, u prvom redu domaćim, da na efikasan način pronađu ino partnera u okviru Sajma, putem registracije i učešća na medjunarodnim poslovnim susretima – B2B@AdriaFair, planiranim 26. septembra na Jadranskom sajmu.

Sajam vode, vodovodi, sanitarne tehnologije će, uz prisustvo renomiranih izlagača ponuditi profesionalnoj publici  i posjetiocima Sajma niz zanimljivih događaja, prezentacija i okruglih stolova, gdje posebno izdvajamo predstavljanje projekta VODACOM Tivat na temu: „Poboljšanje vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda na crnogorskom primorju“, dok će u  saradnji sa JP Vodovod i kanalizacija Kotor Vodacom  održati prezentaciju pod nazivom „Proces poboljšanja indikatora poslovanja VIK-a Kotor“.

U okviru 34. Sajma bezbjednosti, zaštite i spašavanja, Jadranski sajam u partnerstvu sa NVO ,,Alfa Centar” iz Nikšića, organizuje regionalnu konferenciju  ,,Savremena bezbjednost i privatne bezbjednosne kompanije”. Konferencija će se održati 26.09.2014. u Press Sali Jadranskog sajma u Budvi sa početkom u 10:00h.

Na konferenciji će učestvovati predstavnici državnih institucija, biznis kompanija, nezavisni eksperti, predstavnici medija i civilnog sektora iz Crne Gore i regiona.  U sklopu konferencije će se održati prezentacija knjige ,, Suvremena sigurnost i privatne bezbjednosne kompanije” autora Dr Roberta Mikca iz Hrvatske.

Izlagači iz Crne Gore i regiona predstaviće se u oblasti video nadzora, kontrole ulaza-izlaza, protivpožarne opreme i zaštite lica i objekata. Na prostoru Sajma Crveni  krst Crne Gore održaće pokaznu vježbu u slučaju saobraćajnih nesreća,  požara, zemljotresa i drugih vanrednih situacija.

Svečano otvaranje zakazano je za 24. septembar, sa početkom u 11 časova.

Po tradiciji, za najuspješniju sajamsku prezentaciju biće dodijeljeno priznanje Jadranskog sajma Expo Trophy.

Radno vrijeme Sajma je od 10 do 19 časova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *