CKB nudi MasterCard beskontaktnu karticu za brza, praktična i sigurna plaćanja

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka je pokrenula novi proizvod – CKB Debit MasterCard® PayPass™ beskontaktnu platnu karticu i omogućila njeno  prihvatanje na CKB POS terminalima, na više od 300 lokacija u zemlji.

Zahvaljujući inovativnoj beskontaktnoj tehnologiji kompanije MasterCard, poznatijom pod nazivom PayPass, CKB Debit MasterCard PayPass kartica, uz uobičajenu funkcionalnost, omogućava i beskontaktno plaćanje, osmišljeno da Vam uštedi vrijeme na siguran i komforan način.

„Crnogorska komercijalna banka je posvećena razvoju novih tehnologija. U tom smislu,  pokretanje novog proizvoda – CKB Debit MasterCard PayPass kartice smatramo izuzetno važnim jer na taj način unapređujemo asortiman naših proizvoda, a klijentima olakšavamo proces plaćanja”, istakao je Nebojša Nedić, izvršni direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom.

Beskontaktno plaćanje putem CKB Debit MasterCard PayPass kartice se obavlja na jednostavan i brz način, tako što se kartica prinese CKB PinPad uređaju za beskontaktno plaćanje. Za iznose do 15€ nije potrebno uneti PIN kod, a za iznose preko 15€ neophodno je uneti PIN kod, radi dodatne sigurnosti.

Važno je istaći da pored brzog i jednostavnog načina plaćanja, ova kartica je sigurna za upotrebu. „MasterCard beskontaktne platne kartice imaju ugrađen elektronski čip, što predstavlja najsavremeniji vid zaštite od neovlašćenog korišćenja. Prilikom svake beskontaktne transakcije, generiše se jedinstveni sigurnosni kod, koji se ne može ponovo upotrijebiti za neku drugu transakciju putem te iste kartice. Takođe, prilikom svakog beskontaktnog plaćanja, kartica ostaje u rukama korisnika, što pruža više kontrole i dodatnu sigurnost tokom kupovine”, objasnila je Jelena Ristić, predstavnica kompanije MasterCard za tržišta Crne Gore i Srbije.

CKB Debit MasterCard PayPass kartica čini proces plaćanja lakšim i bržim u odnosu na uobičajene platne kartice i izvrstan je izbor za prodajna mjesta na kojima kupujete svakodnevno (trgovine mješovitom robom, trafike, fast food restorani), jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, a pogodna je i za mjesta većih okupljanja (sportske dvorane, muzeji, turističke atrakcije, festivali ili klubovi), gdje vam je posebno važna sigurnost plaćanja.

Beskontaktna plaćanja putem CKB Debit MasterCard PayPass kartice mogu se obavljati na 2.5 miliona lokacija u 66 zemalja širom svijeta, uključujući 36 zemalja u Evropi. Ovom karticom se takođe može plaćati na standardan način na oko 36.9 miliona lokacija u 210 zemalja.

Zašto je beskontaktno plaćanje sigurno:

  • kartica je prilikom plaćanja uvijek u Vašim rukama, ne dajete je trgovcu;
  • kako bi transakcija bila uspješna, karticu treba približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvatanje kartice – POS terminal ili dodatak PinPad;
  • generiše se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom Vašu karticu prislonite dva puta na uređaj;

radi dodatne sigurnosti klijenata, svako plaćanje iznosa većeg od 15€, vlasnik kartice autorizuje PIN kodom

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *