Konkurs za člana Senata DRI

Dodajte komentar

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet objavio je poziv za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije, na koji se kandidati mogu prijaviti u narednih 15 dana.

Prema uslovima konkursa, kandidat bi trebalo da bude crnogorski državljanin i da ima prebivalište u Crnoj Gori, da se protiv njega ne vodi krivični postupak i da ima opštu zdravstvenu sposobnost.

Kandidat za člana Senata DRI bi, kada je riječ o posebnim uslovima, trebalo da ima visoku stručnu spremu, odnosno da je diplomirani pravnik ili ekonomista. Kandidat treba da ima položen pravosudni ili ispit za državnog revizora i najmanje deset godina radnog iskustva u obavljanju pravnih poslova u državnoj službi ili položen ispit za državnog revizora i minimum deceniju radnog ili iskustva u obavljanju odgovornih poslova u javnim finansijama.

Odbor je pokrenuo i postupak za imenovanje člana Senata DRI, pri čemu je procedura novim zakonskim rješenjima premještena iz Administrativnog u Odbor za ekonomiju.

Administrativni odbor je dva puta raspisivao konkurs za to mjesto, ali nije uspio da izabere kandidata o kome bi se poslanici izjasnili na plenumu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *