Srbija: Otvorena Telenor banka

Dodajte komentar

Telenor banka, prva mobilna onlajn banka u regionu u koju se ulaže oko 40 miliona eura, otvorena je danas. Svi građani Srbije mogu već danas da otvore račune i započnu svoje onlajn finansijske transakcije, putem aplikacije na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru.

Ministar finansija republike Dušan Vujović izjavio je da očekuje da će prisustvo ovakve banke na tržištu smanjiti kamate, podići konkurenciju, kao i da će druge banke da slede ovaj primer.

On se našalio sa pristunima gledajući prezentaciju rada aplikacije i rekao da bi mogao da ostavi broj računa Vlade Srbije kako Telenor mogao lako da uplaćuje novac i u srpski budžet.

Ministar je rekao da privatno koristi Telenorov broj tako da ta aplikacija može njemu lično da koristi.

Generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm rekao je da ta kompanija razmišlja da uvede i nove usluge koje će podrazumijevati kratkoročne kredite za građane i kreditne kartice.

Usluge ove banke su za sada namijenjene samo građanima.

Banku su svečano otvorili ministar finansija Vujović, predsjednik i generalni direktor Telenor grupe Jun Fredrik Baksas, generalni direktor Telenora Srbija Uve Fredhajm i predsjednik izvršnog odbora nove banke Martin Navratil.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *