Deutsche Telekom će nuditi usluge online klađenja

Dodajte komentar

Deutsche Telekom (DT) priprema se za ulazak u segment sportskog klađenja kako bi ugrabio dio kolača na tom tržištu koje se u Njemačkog mjeri u milijardama eura, prenose njemački mediji najavu iz te njemačke kompanije.

“Tržište usluga sportskog klađenja doživljava procvat pa je ulazak na njega zanimljiv Deutsche Telekomu”, stoji u izjavi portparolke DT-a koju je u subotu prenio njemački list Sueddeutsche Zeitung. “Još nije jasno koje proizvode ćemo nuditi”, dodala je.

Prema pisanju minhenskog lista, DT planira ponuditi usluge klađenja putem kompanije Deutsche Sportwetten GmbH (DSW) koja bi uskoro trebalo da dobije odgovarajuću dozvolu njemačke vlade.

DSW je na listi kompanija koje bi trebale dobiti dozvolu ali konačan rezultat bit će objavljen za 15 dana, kazala je portparolka DT-a.

Ako DSW dobije dozvolu, Deutsche Telekom planira da kupi udio u toj kompaniji i postati njen većinski dioničar, kazala je nadalje portparolka. Takvu namjeru DT-a već je odobrila njemačka agencija za zaštitu tržišnog takmičenja, dodaje.

DSW je trenutno u vlasništvu austrijskih operatera koji će, kako navodi Sueddeutsche Zeitung, nakon DT-ove kupovine udjela ostati manjinski dioničari.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *