Sindikat Brodogradilišta se protivi prodaji kroz stečaj

Dodajte komentar

Pred­stav­ni­ci Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je Ja­dran­skog bro­do­gra­di­li­šta Bi­je­la na sa­stan­ku sa pred­sjed­ni­kom Ten­der­ske ko­mi­si­je Bran­kom Vu­jo­vi­ćem za­tra­ži­li su da se ta ko­mi­si­ja uklju­či u pro­ces pri­va­ti­za­ci­je kom­pa­ni­je.

Osim to­ga oni su, ka­ko su na­ve­li, za­u­ze­li ja­san stav i pro­ti­ve se pro­da­ji imo­vi­ne Bro­do­gra­di­li­šta kroz pro­gra­mi­ra­ni ste­čaj.

Sa­stan­ku su pri­su­stvo­va­li pred­sjed­nik Sin­di­ka­ta me­ta­la­ca Cr­ne Go­re, kao i pred­stav­nik Sa­ve­za sin­di­ka­ta Cr­ne Go­re pri Sa­vje­tu za pri­va­ti­za­ci­ju i ka­pi­tal­ne pro­jek­te.

U sa­op­šte­nju za jav­nost Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je Bro­do­gra­di­li­šta je is­tak­nu­to da bro­do­re­mont ima bu­duć­nost.

– Od pred­sjed­ni­ka Ten­der­ske ko­mi­si­je je za­tra­že­no da se Sin­di­kal­na or­ga­ni­za­ci­ja Bro­do­gra­di­li­šta hit­no uklju­či u rad nad­le­žnog ti­je­la ko­je se ba­vi pla­ni­ra­njem pro­da­je imo­vi­ne Bro­do­gra­di­li­šta i da se uklju­či u pro­ces pri­va­ti­za­ci­je i pre­go­va­ra­nja sa za­in­te­re­so­va­nim in­ve­sti­to­ri­ma, sve u skla­du sa pre­po­ru­ka­ma Skup­šti­ne upu­će­ne Sa­vje­tu za pri­va­ti­za­ci­ju i ka­pi­tal­ne pro­jek­te.

Na­da­lje smo is­ta­kli svo­je za­htje­ve u po­gle­du za­šti­te pra­va rad­ni­ka u pred i post pri­va­ti­za­ci­o­nom pe­ri­o­du – na­ve­li su iz Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je.

Ta Sin­di­kal­na or­ga­ni­za­ci­ja i ko­le­ge iz SSCG su, ka­ko su na­ve­li, za­u­ze­li je­din­stven stav ko­jim se ne po­dr­ža­va pro­da­ja imo­vi­ne Bro­do­gra­di­li­šta kroz pro­gra­mi­ra­ni ste­čaj.

– Pro­ti­ve­ći se ste­ča­ju, iz­ri­či­to fa­vo­ri­zu­je­mo pri­va­ti­za­ci­ju kroz pro­da­ju ve­ćin­skog di­je­la dr­žav­nih ak­ci­ja. Sma­tra­mo da ak­tu­el­na dje­lat­nost ko­jom se ba­vi Bro­do­gra­di­li­šte, a to je re­mont tr­go­vač­kih bro­do­va, ap­so­lut­no ima per­spek­ti­vu i sna­žni po­ten­ci­jal da se i da­lje raz­vi­ja, pri če­mu su svi za­po­sle­ni sva­ka­ko po­zi­tiv­ni u po­gle­du pri­mje­ne sa­vre­me­nih teh­no­lo­gi­ja i raz­vi­ja­njA no­vih vr­sta pro­iz­vo­da i uslu­ga, po­ru­če­no je u sa­op­šte­nju za kav­nost SO Ja­dran­skog bro­do­gra­di­li­šta Bi­je­la – za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju, koje prenosi Dan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *