Googleovi savjeti za traženje posla

Traženje posla u današnjem poslovnom svijetu nije jednostavan zadatak. Čak je i prvi korak, sastavljanje biografije, komplikovan. Ako spadate u kategoriju onih koji se muče da bi sastavili savršenu biografiju, Google ima savjete za vas.

Laszlo Bock odgovoran je za zapošljavanja u Googleu. Svake sedmice prođe kroz stotine različitih biografija pri čemu bira sto onih koji se najbolje uklapaju u Googleov koncept zaposlenog.

Donosimo nekoliko savjeta koje Bock smatra najkorisnijima za one koji su trenutno u potrazi za zaposlenjem:

CV mora sadržati specifične detalje i potrebne informacije

Prema Bockovim riječima, većina CV-a sadrži nejasne informacije. Ljudi obično pribjegavaju takvim rješenjima kako se ne bi činilo da im je biografija prekratak. Bock objašnjava da informacije sadržane u biografiji moraju biti jasne i detaljno oslikavati postignuća, vještine i znanja kojima raspolažete.

Bitan je kontekst

Bock tvrdi da je pametnije navesti lošije rezultate vezane uz neki komplikovan kurs, trening ili predmet, nego odlične rezultate iz nečeg jednostavnog.

Pripremite odgovore na pitanja prije intervjua

Jednom kada pošaljete savršenu biografiju, velika je vjerovatnoća da će vas poslodavac pozvati na intervju. Vrlo je bitno da na pitanja odgovarate smisleno, da svaki odgovor ima poantu i da odražava vaš mindset. Izbjegavajte da okolišete.

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *