Real zaradio više od 600 miliona

Dodajte komentar

Real Madrid objavio je rekordan prihod od 603,9 miliona eura u prošloj sezoni te je i desetu godinu zaredom najbogatije sportsko društvo na svijetu!

“Desetu godinu za redom bit ćemo sportsko društvo koje najviše zarađuje na svijetu, a treću godinu zaredom Forbes nas procjenjuje kao najvrjedniji klub svijeta”, pohvalio se predsjednik Reala Florentino Perez.

Uz to, napomenuo je i da je neto dug smanjen za 21,9 posto i trenutno iznosti 75 miliona eura. Takođe, državi je Real u prošloj sezoni platio 167 miliona eura poreza.

Prije šest godina kraljevski je klub posudio 500 miliona eura, pojačao se zvijezdama Ronalda, Balea, Jamesa, Modrića i mnogih drugih fudbalera , ali i trenera poput Josea Mourinha i Carla Ancelottija. Ali sve te stotine miliona eura na plate, transfere i poreze nadomještaju prihodi od TV prava, ulaznica i posebno prodaje dresova.

Naime, na dresovima Jamesa Rodrigueza se u deset dana zaradilo 40 miliona eura, a do 1. septembra premašena je svota od 80 miliona eura, koliko je vrijedio transfer tog sjajnog Kolumbijca. Ronaldo i Bale odavno su premašili prodajom dresova uloženo u njih i zato ove sjajne brojke ne čude.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *