Rosneft planira ukidanje 1.000 radnih mjesta zbog sankcija

Dodajte komentar

Ruski naftni gigant Rosneft, koji je pod udarom američkih sankcija vezanih za ukrajinsku krizu, ukinuće četvrtinu radnih mjesta iz svoje centrale u Moskvi, što je oko hiljadu mjesta, piše danas ruski list Komersant.

“Ukidanje radnih mjesta moglo bi da pogodi 20 odsto do 25 odsto zaposlenih, odnosno hiljadu ljudi”, piše ovaj ekonomski dnevnik pozivajući se na izvore upoznte sa situacijom.

Prema navodima Komersanta broj zaposlenih u moskovskoj centrali Rosnjefta znatno je porastao poslednjih godina i ta tendencija je pojačana kada je prošle godine kupljena konkurentska firma TNK-BP za 55 milijardi dolara.

“Rosneft radi na tome da smanji troškove, uključujući optimizacijom radnih mjesta”, rekao je portparol grupe u imejl poruci agenciji France Presse demantujući da će biti “masovnog ukidanja radnih mjesta”.

Ova naftna grupa koju vodi Igor Sechin, blizak saradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, u julu je dodata na spisak firmi pod sankcijama SAD zbog ukrajinske krize.

Grupa, koja je 69 odsto u vlasništvu ruske države, nedavno je zatražila pomoć države za vraćanje duga od preko 30 milijardi eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *