Zaposleni CKB-a redovni dobrovoljni davaoci krvi

Dodajte komentar

Zaposleni u Crnogorskoj komercijalnoj banci a.d. Podgorica su u saradnji sa Zavodom za transfuziju  krvi Crne Gore danas organizovali akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. U akciji je učestvovalo 40-tak zaposlenih.

Već treću godinu zaredom organizujemo akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u periodu kada postoje povećane potrebe za komponentama krvi zbog smanjenog broja akcija dobrovoljnog davanja krvi tokom sezone godišnjih odmora.

Ove godine akcija je proširena i na gradove širom Crne Gore – Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić, Berane, Bijelo Polje i Rožaje, a kolege su dale krv u područnim jedinicama Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

“Odziv kolega iz godine u godinu raste čime se pokazuje solidarnost, građanska svijest i briga o licima kojima je pomoć najpotrebnija. Upravo to su vrijednosti koje nastojimo da njegujemo kao dio korporativne kulture u Crnogorskoj komercijalnoj banci.

Broj zaposlenih koji se danas odazvao za učešće u akciji pokazuje da smo na nivou banke značajno odskočili od svjetskog standarda nivoa davalaštva krvi koji je od 4-5%.  Imajući u vidu da banka ima oko 450 zaposlenih, skoro 10%  kolega se odazvalo u ovoj akciji čime je udvostručen  procenat  na svjetskom nivou zbog čega smo veoma ponosni.

Nadamo se da će ovaj primjer podstaći i druge kompanije i pojedince u Crnoj Gori da se aktivnije uključuju u ovakve akcije i pokažu sugrađanima koliko je važno biti human.”, izjavila je Branislava Maja Vukčević, direktor Korporativnog sekretarijata.

“Iskoristila bih ovu priliku i da se zahvalim gospodji Maji Vukcevic,koja je ove godine akciju organizovala na teritoriji citave Crne Gore,tako da su u ovom danu krv dali i zapopsleni u filijalama CKB banke u Niksicu,Kotoru,Bijelom Polju,Beranama.

Samo u  Podgorici je danas prijavljeno preko 30 davaoca,sto je posebno u ovom periodu od ogromnog znacaja za Zavod za transfuzijku krvi kako bi se obezbijedile dovoljne kolicine krvi i krvnih komponenata za sve one kojima je to neophodno.

CKB banka je prepoznala znacaj i potrebu ovakvih akcija i kao takva predstavlja pravi primjer humanosti medju Crnogorskim institucijama koji svakako treba slijediti.”, izjavila je dr Nela Erakovic, Šef odeljenja za komponentnu terapiju i distribuciju krvi Zavod za tranfuziju krvi u Podgorici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *