Kako da zadržite posao i napredujete

Dodajte komentar

U današnjoj teškoj ekonomskoj situaciji vrlo je teško doći do posla. No jednom kada ga nađete “avantura” tek počinje i važno je preuzeti inicijativu te prionuti poslu.

Postoje mnoge stvari koje će vam pomoći da napredujete u karijeri, i što je još važnije – zadržite posao. Ovo su neke od njih prema reliableplant.com-u:

Obrazujte se

Ako vam kompanija nudi dodatne programe za edukaciju usko ili široko vezane uz vaš posao, objeručke ih prihvatite! Edukacija je poželjna čak i ako je praktikujete van vaše kompanije.

Budite stručnjak u svom području

Kako bi što bolje obavljali radne zadatke, istražite trendove i događanja, te ih podijelite sa svojim kolegama. U razmjeni informacija, posmatrajte kako to utiče na vašu kompaniju. Postanite stručnjak u svom području.

Budite proaktivni

U poslu budite uvijek “korak ispred”. Trudite se da predvidite šta se od vas očekuje i ponudite svoje usluge. Neka vas percipiraju kao osobu “koja može”, a vi se pobrinite da budete informisani o tome što se događa unutar kompanije kako bi mogli prepoznati nove prilike.

Promovišite se

Sjetite se koje sposobnosti vas čine jedinstvenim na poslu i promovišite te vještine. Iako se možda nadređeni neće uvijek složiti s vašim idejama, znaće ih cijeniti.

Učite iz svojih grešaka

Svi griješimo. Ali najgore je za pogrešku kriviti druge ili negirati da ste napravili grešku. Najbolje što možete napraviti je priznati grešku, preuzeti odgovornost i pobrinuti se da se više ne ponovi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *