Bjelasica Rada izala iz stečaja

Dodajte komentar

Rješenjem sudije bjelopoljskog Privrednog suda Senade Hasanagić kompanija za proizvodnju mineralne vode Bjelasica rada, nakon više od šest i po godina, izašla je iz stečaja, potvrđeno je “Vijestima”.

Ukupan dug Bjelasica Rade prema povjeriocima iznosio je 4,93 miliona eura, od čega je isplaćeno 97,26 odsto duga. Preostalo je da se u skladu sa odlukom suda isplati još oko 135.000 eura (2,74 odsto duga).

“Povjerioci su se saglasili da kompanija izađe iz stečaja, a sud posebnim rješenjem odredi način na koji će se izmiriti preostale obaveze”, kazao je izvor “Vijesti” upoznat sa informacijama iz stečajne uprave kojom je rukovodio upravnik Ognjen Jovović.

Stečaj u ovoj bjelopoljskoj kompaniji uveden je u aprilu 2007. godine na predlog kompanije Galeb grupa koja je potraživala 118.000 eura.

Većinski vlasnik Bjelasice rade sa 77,8 odsto akcija je Zatvoreni investicioni fond Eurofond kojim godinama gazduju ljudi povezani sa biznismenom Veselin Barovićem.

Uvođenjem stečaja tada je 65 radnika kompanije ostalo bez posla, a nakon protesta od većinskog vlasnika su dobili otpremnine od 300 eura po godini staža.

Tokom stečaja kompanija je imala tri dokapitalizacije kojima su vlasnici akcija uplatili nešto više od pet miliona eura. Od tog novca su vraćani dugovi, isplaćene otpremnine i investirano u kompaniju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *