Koliko su zaštićene transakcije?

Dodajte komentar

Sigurnost platnih podataka i finansijskih transakcija veliki su prioritet za preduzeća – trećina kompanija (34 odsto) stavlja zaštitu ovih informacija na vrh liste priorita IT menadžmenta, a gotovo polovina ispitanika (41 odsto) vjeruje da njihova kompanija treba da posveti više pažnje obezbjeđivanju finansijskih transakcija.

Veće kompanije su spremnije da ulože u najbolju sigurnosnu tehnologiju – među preduzećima sa više od 5.000 zaposlenih, 62 odsto kompanija izjavilo je da je spremno da plati više za prvoklasno sigurnosno rješenje, u poređenju sa 49 odsto manjih preduzeća, pokazuje istraživanje kompanija Kaspersky Lab i B2B International.

Istraživanje takođe ukazuje koliko često sajber-kriminalci kompanijama kradu finansijske podatke – 33 odsto preduzeća koja su izgubila podatke u sajber-napadima izjavilo je da su im bili ukradeni platni podaci, a 32 procenta ispitanika smatra da je to najgori mogući tip podataka koji može biti ukraden.

Eksperti kompanije Kaspersky Lab nedavno su otkrili kampanju koja cilja na klijente jedne velike evropske banke, u kojoj prevaranti presreću finansijske podatke klijenata, što ukazuje na opravdanost straha.

Za samo nedelju dana oni su ukrali više od pola miliona eura sa različitih računa banke.

Za preduzeća je takođe važno da razmisle o zaštiti za više platforma jer, prema istraživanju, 40 odsto preduzeća obavlja osjetljive transakcije preko mobilnih uređaja.

Kako bi omogućila takvu vrstu bezbjednosti, kompanija Kaspersky Lab razvila je platformu Kaspersky Fraud Prevention za finansijske kompanije i kompanije za elektronsku trgovinu.

Ona može da zaštiti bilo koji uređaj koji klijent koristi, bilo da je u pitanju uređaj sa operativnim sistemom Windows, Mac, iOS, Android ili Windows Phone, i može da detektuje ilegalne transakcije u okviru kompanijine infrastrukture.

Pored toga, platforma uključuje informatičke usluge i alate koji omogućavaju ovim kompanijama da razviju snažnu odbranu od sajber-prevara u sopstvenim sigurnosnim mobilnim aplikacijama uz podršku naprednih tehnologija kompanije Kaspersky Lab.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *