Qatari Diar odustao od Tivta, prekida poslovanje u Crnoj Gori?

Državni investicioni fond Katara „Qatari Diar“ odlučio je da zaustavi svoj projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta u uvali Pržna u Tivtu i obustavi poslovanje u Crnoj Gori.

To je Vijestima potvrdio visoko pozicionirani izvor blizak rukovodstvu projekta „Beyond Horizon” kako se zvao „Qatar Diarov” projekat izgradnje elitnog hotela ranga pet plus zvjezdica i eksluzivnih vila u predivnoj uvali sa pješčanom plažom u Krtolima kod Tivta.

„Nakon više od tri godine marljivog planiranja i velike posvećenosti pripremnim poslovima, problemi u sticanju vlasništva nad zemljištem, trenutno čine projekat na lokaciji Plavi horizont neodrživim. Stoga „Qatari Diar” povlači svoje planove za razvoj projekta vrijednog 350 miliona eura i postepeno obustavlja svoje operacije u Crnoj Gori”, kazao je izvor Vijesti.

Atraktivnu lokaciju od skoro 300 hiljada kvadrata u uvali Pržna, „Qatari Diar” je za skoro 25 miliona eura prije četiri godine kupio od tivatskog HTP „Primorje”.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.