Kompanija Energean započela investicioni programi od 225 miliona u sjeverozapadnoj Grčkoj

Dodajte komentar

Energean Oil & Gas, međunarodna kompanija za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, fokusirana na Sredozemlje i oblast Severne Afrike, pokrenula je novi investicioni program od 225 miliona US dolara, za razvoj 30 miliona barela rezervi u Severo-zapadnoj Grčkoj i za povećanje dnevne proizvodnje sa polja Prinos, Prinos North i Epsilon na 10,000 barela nafte do 2016 godine.

Novi investicioni program uključuje bušenje 15 naftnih bušotina kao i instalaciju dve nove automatske naftne platforme na poljima Prinos North i Epsilon koje će predstavljati zaleđinu već postojeće operativne infrastrukture kompanije Energean.
Dodatno, Energean je od kompanije KCA Deutag kupila pomoćnu naftnu bušilicu Glen Esk, i Energean namerava da ubuduće koristi svoju sopstvenu posadu za bušenje naftnih bušotina kako bi na taj način značajno umanjila troškove bušenja i stekla operacionu fleksibilnost za maksimalnu obnovu rezervi sa basena Prinos.
Nova bušilica biće preimenovala u “Energean Force” i očekuje se da započne sa bušenjem u Grčkoj početkom decembra.

Komentarišući kupovinu naftne bušilice i početak novog investicionog programa, gospodin Mathios Rigas, Predsedavajući i Glavni i izvršni direktor Energean Oil & Gas-a je izjavio: “Kompanija Energean je investirala preko 250 miliona dolara od 2007 godine i uspela je da održi Grčku prisutnu na globalnoj mapi zemalja poroivođača ugljovodonika. Prinos, jedino dokazano i proizvodno naftno polje u Grčkoj, proizvelo je do sada 115 miliona barela nafte, iako su njegove rezerve inicijalno bile proračunate na 60 miliona naftnih barela. Sada Prinos ulazi u novu eru, sa investicijama kompanije Energean, i naučna istratraživanja su dokazala da postoji značajan prostor za ekstrakciju dodatnje proizvodnje putem bušenja novih naftnih bušotina i putem šire primene najsavremenijih tehnika za obnovu naftne proizvodnje u vreme kada je Grčki sector proizvodnje ugljovodonika spreman da odigra značajnu ulogu u pokušaju da obnovi Grčku ekonomiju, nakon 7-mo godišnjeg perioda recesije. “

Kompanija Energean nedavno je objavila da, sudeći po izveštaju kompetentnih osoba/izvora, koje je sprovela nezavisna konsultantska firma ERC Equipose LTD, obnovljive rezerve nafte (2P) u njenom vlasništvu u zalivu Kavala premašuju 30 miliona naftnih barela, dok su 2C izvori procenjeni na 27 miliona barela.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *