Bez rominga u regionu?

Dodajte komentar

U Budvi će krajem septembra države regiona potpisati sporazum koji je prvi korak ka ukidanju rominga u ovom dijelu Evrope, najavio je za Blic srpski ministar trgovine Rasim Ljajić.

Prema pisanju Blica ovim je postignuta saglasnost vlada i regulatornih telekomunikacionih tijela Srbije, Crne Gore, Albanije, Turske, BiH i Makedonije.

“Sporazum će biti potpisan tokom „Infofesta“ u Budvi. Kada budemo imali ovaj krovni sporazum, započećemo i razgovore sa lokalnim operaterima za koje vjerujemo da će naći ekonomski interes da ga primjenjuju”, objasnio je Ljajić.

On dodaje i da je Srbija pokušala da se, kao kandidat za članstvo u EU, priključi direktivi koju je donio Brisel, a koja bi trebalo da donese znatno niže cijene rominga za države članice EU, ali da ga je nadležni komesar obavijestio da se ta pravila odnose isključivo na države članice. Brisel će, kako je kazao, podržati regionalnom dogovoru o ukidanju rominga.

U BH Telekomu za Blic su ocijenili da je inicijativa o ukidanju rominga u regionu korisna i da je na tragu direktive EU da se u svim zemljama postepeno ukine roming.

“U tom slučaju, svaki operator bi naplaćivao samo realne troškove. Cijene bi bile svakako deset puta niže za sve korisnike u regionu”, istakli su u BH Telekom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *