Za sat i po 2.500 kupaca u zagrebačkoj Ikei

Dodajte komentar

Pet godina od kupovine zemljišta i godinu dana od početka izgradnje, prva Ikea u Hrvatskoj juče je konačno otvorena za kupce. Izgradnja trgovinskog centra na 30.000 kvadratnih metara trajala je šest godina, u nju je uloženo 100 miliona eura, a zaposleno je 350 ljudi.

Otvaranje vrata Ikee u 10 sati u Rugvici, naselju jugoistočno od Zagreba, čekalo je par stotina građana. Tokom prva dva sata objekat je posjetilo 2.500 ljudi.

Kupci imaju priliku da biraju između 10.000 artikala i to svih sedam dana u sedmici. Ikea Hrvatska u prva četiri dana očekuje 25.000 kupaca. Ikea će biti otvorena svaki dan od 10 do 20 časova, osim nedjeljom kada radi do 18 časova.

Vrpcu službenog otvaranja Ikee u Rugvici zajedno su presjekli predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Ikea grupe Martin Hanšon, ambasador Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Lars Šmit, glavni direktor Ikea Hrvatska Dragan Kalušević i šef zagrebačke robne kuće Georg Platzer.

Oni su zajednički posadili drvo javora što je tradicija prilikom otvaranje Ikee. Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović poručio je da je otvaranje Ikee dokaz i poruka stranim investitorima da se ulaganje u Hrvatsku ipak isplati.

“Ovo je važan dan jer je otvorena jedna od važnih i najvećih investicija u Hrvatskoj. Očekujem da će zajednički interes naći investitor, država i građani te da će hrvatski proizvodjači naći svoje mjesto na policama Ikee u Hrvatskoj i globalno”, rekao je Josipović.

Potpredsjednik vlade Branko Grčić iskoristio je otvaranje da bi poručio kako Ikea čeka na realizaciju ove investicije 20 godina i dodao da nije slučajno da je ona realizovana baš u mandatu ove vlade.

Glavni direktor Ikea Hrvatska Dragan Kalušević podsjetio je da je Hrvatska prvo novo Ikeino tržište još od 2005. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *