Media Nea vjerovatno preuzima Pobjedu

Dodajte komentar

Kompanija Media Nea, koja je u skoro stoprocentnom vlasništvu grčkog biznismena Petrosa Statisa, vjerovatno će preuzeti Novinsko izdavačko preduzeće Pobjeda na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, piše Dan.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji još nije kompletiran niti je zvanično potpisan, ali se radi na njegovoj izradi. Tim povodom je izvršni direktor kompanije Media Nea, Boris Darmanović, prošle sedmice boravio u Pobjedi.

Prema informacijama lista Dan, Darmanović se upoznao sa bilansima preduzeća, finansijskim tokovima, brojem radnika koji bi bio optimalan, troškovima štampanja novina i plata za radnike koji će ostati u preduzeću.

On, međutim, tvrdi da to nije istina.

“Ne pregovaramo o potpisivanju ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji. Sa stečajnim upravnikom sam u kontaktu oko štamparije. Čim je stečaj pokrenut ponudili smo mogućnost održavanja organizacije, jer poznajemo posao. To za sada, prema njihovim riječima, nije potrebno”, rekao je Darmanović.

Prema nezvaničnim informacijama Darmanović namjerava da dostavi ponudu za kupovinu Pobjede, nakon što se u Privrednom sudu formira Odbor povjerilaca. To bi trebalo da bude urađeno na prvom sastanku povjerilaca, koji je zakazan za 9. septembar.

Podgorički Privredni sud uveo je 11. 08. stečaj u Pobjedu, na zahtjev Poreske uprave zbog neizmirenog duga od 1,15 miliona eura.

Dnevni list DAN

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *