Lovćen banka startuje do 28. avgusta

Dodajte komentar

Lovćen banka bi trebalo da počne da radi najkasnije do 28. avgusta, saopšteno je Pobjedi iz Centralne banke Crne Gore.

Centralna banka je izdala dozvolu za rad Lovćen banci a.d. Podgorica 28. maja ove godine, čime je ona, kako su ocijenili iz CBCG, ispunila sve uslove da počne sa radom.

Ova banka je, podsjetimo, prerasla iz MFI Kontakt.

– Shodno članu 26 Zakona o bankama, prijava za registraciju banke u CRPS podnosi se najkasnije u roku od 60 dana od dana uručenja rješenja o izdavanju dozvole za rad banke, a banka je dužna da otpočne obavljanje djelatnosti najkasnije u roku od 60 dana od dana registracije u CRPS. Datum promjene podataka, odnosno registracije Lovćen banke a.d. Podgorica u CRPS je 27. jun 2014. godine. Rješenje o registraciji Lovćen banke u CRPS izdato je 1. jula 2014. godine. Uzevši u obzir propisano da je banka dužna da otpočne obavljanje djelatnosti u roku od 60 dana od dana registracije, rok počinje teći od 28. juna. Datum do kojeg je banka dužna da otpočne obavljanje djelatnosti je 27. avgust ove godine – objasnili su iz Centralne banke.

Glavni izvršni direktor ove banke je Aleksandra Popović, a izvršni direktor Vinko Nikić.

U Odboru direktora su Norah Licet, Becerra Farfan, Andreas Zeisler, Aleksandra Popović, Blagota Radović i Mirjana Kovačević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *