Ovo su najplaćeniji DJ-evi na svijetu

Dodajte komentar

Oni puno rade, mnogo putuju, a izgleda da u poslednje vrijeme i puno zaradjuju. DJ je postalo zanimanje koje je u svijetu veoma isplativo.

Prvih deset DJ-eva na Forbesovoj najnovijoj listi zaradili su ukupno 268 miliona dolara u proteklih 12 mjeseci, što je 11 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

CALVIN HARRIS (66 miliona dolara)

On u ovoj godini ima preko 125 nastupa, a pored onih na festivalima elektronske muzike, ove godine se pojavio i na jednom od najvećih muzičkih festivala – Coachella. Ima višegodišnji ugovor sa klubom Hakkasanu Las Vegasu.

DAVID GUETTA (30 miliona dolara)

Zvijezda Ibice, ovu godinu je proveo na turneji sa Rihannom, a radio je remikse za nove albume Britney Spears i Lady Gaga.

AVICII (28 miliona dolara)

Zahvaljujući albumu True, švedskom 24-godišnjem DJ-u ovo je bila godina iz snova. Za svoje nastupe, čak i u malim klubovima honorari su mu šestocifreni.

TIESTO (28 miliona dolara)

Holandski veteran među DJ-evima, nedavno je svoj fokus sa Ibice prebacio u Las Vegas gdje radi u istom klubu kao i kolega Harris, Hakkasan.

STEVE AOKI (23 miliona dolara)

U posljednjih 12 mjeseci Aoki je imao nevjerovatnih 277 nastupa. Nedavno je za Forbes izjavio da je on majstor takozvanog ’power napa’, spavajući po dva ili tri sata u toku dana kako bi povratio energiju između nastupa.

AFROJACK (22 miliona dolara)

Ovog maja objavio je album Forget The World, a u proteklih godinu dana snimio je reklame za Nike i G-Star RAW.

ZEDD (21 milion dolara)

Učenik koji je u ovoj kategoriji premašio učitelja (Skrillex, na 9.mjestu) za nastup od 20,000 dolara prošle godine, sada uzima šest cifara. Radio je sa Justin Bieberom i Lady Gaga.

KASKADE (17 miliona dolara)

Za deseti album Atmosphere bio je nominovan za Grammy, a u proteklih godinu dana imao je preko 120 nastupa.

SKRILLEX (16,5 miliona dolara)

On je uzeo šest Grammy nagrada, a novac zarađuje na nastupima, muzikom za filmove i preko njegove muzičke kuće OWSLA. Nedavno je bio i gost Exit festivala u Novom Sadu.

DEADMAU5 (16 miliona eura)

DJ sa maskom miša, ne nastupa toliko mnogo kao njegove kolege sa liste, ali tamo gdje nastupa po nekim procenama obezbijedi mu pola miliona dolara. To su uglavnom veliki muzički festivali.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *