Hrvatski Telekom otpušta još 160 radnika

U hrvatskom “Telekomu” u okviru transformacijskog procesa koji je započet početkom godine, utvrđen je višak radnika pa kompanija namjerava da otkaže ugovore o radu iz poslovnih razloga za oko 160 radnika.

Aktivnosti su pokrenute u skladu sa Zakonom o radu i Kolektivnom ugovoru, a odvijaće se tokom septembra i oktobra.

Hrvatski “Telekom” sprovodi transformaciju kompanije kako bi u uslovima dugotrajne privredne krize i kontinuiranog smanjenja vrijednosti hrvatskog telekomunikacijskog tržišta stvorio temelje za budući rast i širenje poslovanja, prenosi portal SEEbiz.

U toku ove godine preduzet je niz aktivnosti u cilju povećanja efikasnosti poslovanja, a između ostalog, u svrhu brže i učinkovitije organizacije pojednostavljena je organizacijska struktura te je za 31 posto smanjen broj menadžerskih pozicija.

Smanjenje broja radnika dio je nužnog procesa optimizacije poslovanja kako bi kompanija i u teškim privrednim okolnostima očuvala operativnu učinkovitost i osigurala stabilnost i budućnost poslovanja, naveo je portal.

Radnici koji odlaze iz kompanije dobijaće otpremnine čiji je iznos utvrđen odredbama Kolektivnog ugovora, a osnova za izračun su godine neprekinutog radnog odnosa ostvarenog u kompaniji.

Radnicima, za koje je utvrđeno da su višak biće ponuđena i mogućnost učestvovanja u selekcijskom postupku za radna mjesta na kojima postoji potreba za radnicima, a to se prije svega odnosi na Kontaktni centar.

Check Also

“FinCEN dosijei”: Kako su banke omogućavale kriminalcima da prebacuju “prljav novac”…

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) i portal Bazfid njuz (BuzzFeed News) saopštili su da počinju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *