Kvadrat stana u Budvi i do 1890 eura

Dodajte komentar

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine iznosila je 1.147 eura i manja je za 0,7 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine dok je za 6,5 odsto manja u odnosu na prvi kvartal tekuće godine, saopštio je MONSTAT.

Prema najnovijem izvještaju MONSTAT-a najskuplji kvadrat stana u novogradnji u drugom kvartalu 2014. zabilježen je u Budvi i iznosio 1.890 eura.

Broj prodatih stanova u novogradnji u Crnoj Gori u drugom 2014. godine iznosio je 196, dok je u prvom kvartalu tekuće godine iznosio 168, što je povećanje za 16,6 odsto.

Iz MONSTAT-a je navedeno da je najveći broj prodatih stanova u novogradnji ostvaren je u Podgorici i iznosio je 156, dok je u ostalim opštinama prodato 40 stanova.

“Najveća prosječna cijena stanova u novogradnji u drugom kvartalu 2014. godine ugovorena je u opštini Budva i iznosila je 1.890 eura”, istakli su iz MONSTATA i dodali da su u posmatranom period u prijestonici turizma prodata dva stana u novogradnji.

U tom periodu u Baru je prodato 27 stanova, a prosječna cijena kvadrata je iznosila 1.024 eura.

“U Nikšiću su u drugom kvatralu prodata tri novosagrađena stana, a prosječna cijena kvadrata iznosila je 600 eura. U ostalim crnogorskim gradovima prodato je osam stanova u novogradnji po prosječnoj cijeni od 789 eura po kvadratu”, naveli su iz MONSTAT-a.

Iz MONSTAT-a je pojašnjeno da ukupna cijena stana obuhvata cijenu građenja, cijenu uređenja građevinskog zemljišta i ostale troškove.

Cijenu uređenja građevinskog zemljišta čine sljedeći elementi: pribavljanje zemljišta, rušenje objekata, izrada detaljnih urbanističkih planova i projekata, ispitivanje terena, sanacioni radovi, uređenje terena oko zgrade, komunalno opremanje zemljišta i slično.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *