Ovo su neke od najinspirativnijih kompanija u svijetu

Dodajte komentar

Brojne kompanije u svijetu postavile su kao svoj prioritet društvenu odgovornost. Čelnici ovih kompanija ulažu mnogo u zaštitu životne sredine, nastoje pomoći siromašnima ili riješiti neke od najvećih problema u svijetu, piše Businessinsider.com

Cisco je kompanija koja radi na uspostavi telefonskih veza i internet konekcije u područjima koja su pogođena elementarnim nepogodama, a njihovi stručnjaci često volontiraju u okviru humanitarnih projekata širom svijeta.

Colgate je značajno smanjio utrošak vode u proizvodnji, a tokom prošle godine smanjili su i emisiju štetnih gasova za 16 posto, što je rijedak slučaj u svijetu.

Meksička kompanija Échale pomaže građanima ove zemlje da naprave vlastite kuće, kako ne bi čekali na pomoć države koja nikada ne stiže na vrijeme, a proizvođač igračaka Goldieblox svojim proizvodima nastoji inspirisati djevojčice da postanu inžinjeri.

Društvena mreža Obami fokusirana je na povezivanje profesora, studenata, kompanija i nevladinih organizacija širom svijeta.

Businessinsider.com navodi i da su Food Cowboy, Gap Inc., Hampton Creek, Mobileye i Patagonia svjetske kompanije koje mogu inspirisati druge svojim projektima društvene odgovornosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *