Aplikacijom do brže isplate plate

Dodajte komentar

Američki preduzetnik Ram Palaniappan u maju pokrenuo je startup kompaniju ActiveHours. Osnovna usluga koju nudi je mobilna aplikacija za iOS i Android uređaje koja omogućuje radnicima isplatu njihovih plata unaprijed – prije nego poslodavac izvrši uplatu na račun. Za ovu je ideju Palaniappan prikupio 4,1 miliona dolara investicijskog kapitala, te nastavlja s razvojem svoje kompanije u Palo Altu.

Stvar funkcioniše na način da se korisnik aplikacije prijavi sa svojim brojem bankovnog računa te elektronskim putem dostavi službeni obračun plate. Na uređenom tržištu poput američkog velike kompanije za praćenje radnog vremena i obračun nadnica koriste slične elektroničke sisteme, a ActiveHours prepoznaje većinu njih. Nakon provjere autentičnosti obračuna koja se provodi čak i geolokacijom (korisnik mora biti na radnom mjestu kad šalje obračun), iznos plate dostupan je za isplatu.

Korisnik može odabrati koliko će sredstava povući, i ona u roku jednog dana prispijevaju na njegov račun. Nakon što mu poslodavac isplati platu, ActiveHours povlači unaprijed isplaćeni iznos, a naknadu za svoje usluge ne naplaćuje. Ona je ostavljena na odluku korisnicima koji mogu, ali ne moraju, ovoj kompaniji platiti koji dolar za njihove usluge.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *