Ovo ne radite kada tražite posao

Dodajte komentar

Koliko puta ste poslali biografiju u nadi da će te upravo vi biti izabrani na konkursu za posao? Trudili ste se oko pisanja vaših referenci i čekate poziv za intervju. U traženju posla važan je još jedan bitan element koji neki zaboravljaju, a koji je ključan.

Obavještenja da ste pozvani na intervju najčešće stižu mejlom, međutim poslednje studije pokazuju kako mnogi zapravo odugovlače s odgovaranjem na mejlove.

Takvo ponašanje odbija

“Često se dogodi da se kandidati prijave na ponuđenu poziciju, ali nakon poziva na intervju ne dobijem odgovor. Na kraju pribjegavam porukama jer to ima bolje rezultate kod kandidata mlađih od 40 godina, ali čak ni to nije sigurno. Takvo me ponašanje odbija – pitam se kako će kandidati obavljati ponuđeni posao ako ne mogu ni odgovoriti na mejl”, kaže jedan menadžer.

Takvo ponašanje rezultira time da poslodavci preispituju vaše sposobnosti i prije nego ste se pojavili na intervjuu. Osim toga, umanjuje se šansa da dobijete željeni posao.

Provjeravajte i odgovarajte na mejlove

Stoga ako ste poslali prijavu za posao, ažurno provjeravajte mejl (uključujući i spam folder) narednih nekoliko nedelja. Čak i ako ste u gužvi, uvjek morate odgovoriti na mejl u roku jednog dana. Svako dalje odugovlačenje rezultiraće time da poslodavac počne preispitivati vaše interesovanje za ponuđenu poslovnu poziciju i pristojnost.

Ne zatvarajte vrata

Ako ste u međuvremenu pronašli posao ili više niste zainteresovani za posao, svejedno trebalo bi da odgovorite na mejl. Ako ste u startu dobro odradili komunikaciju, ostavili ste otvorena vrata za potencijalnu buduću saradnju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *