Kako su se obogatili Amerikanci?(infografika)

Dodajte komentar

Najbogatiji Amerikanci stekli su imetak uglavnom na tri načina – svojim biznisom, nasljeđivanjem po porodičnoj liniji, kao i nasleđivanjem po smrti supružnika.

Sajt movoto objavio je zanimljivu interaktivnu mapu najbogatijih Amerikanaca u svakoj od pojedine 52 države Sjedinjenih Država, na osnovu poslednjih podataka iz Forbesa i Fortune magazina.

Prema podacima iz Forbes-a, Fortune-a i Celebrity Net Worth-a, najbogatiji pripadncii američkog društva stekli su svoj imetak u najvećoj mjeri na tri načina: sopstvenim biznisom, nasleđivanjem po porodičnoj liniji, kao i nasljeđivanjem po smrti supružnika.

Otprilike polovinu najbogatijih čine preduzetnici koji su sami i započeli sopstveni unosni biznis. Među bogatašima koji su naslijedili svoje bogatstvo izdvajaju se pripadnici porodice Volton, osnivača Volmarta, Sema Voltona, “rasuti” u više država SAD (Arkanzasu, Teksasu i Vajomingu).

Najbogatiji na mapi je Bil Gejts, sa procijenjenih 80 milijardi dolara, i “zaštitno lice” države Vašington na sjeverozapadu SAD. On je i pokazatelj činjenice da veliki broj najbogatijih nema fakultetsku diplomu. Najškolovaniji među 52 bogatašem je Robert Gore iz države Delaver, ali je na ovoj specifičnoj listi on zauzeo tek drugo mjesto otpozadi, sa 830 miliona dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *