Crnogorski fond "Aktiva Integra" ide u likvidaciju

Dodajte komentar

Na zvaničnom sajtu Montenegroberze objavljeno je kratko saopštenje da je usljed pokretanja postupka dobrovoljne likvidacije u akcionarskom društvu “Aktiva Integra” sa sjedištem u Podgorici (simbol trgovine: AKIN), izvršena promjena naziva društva u “Aktiva Integra u likvidaciji”.

Fond “Aktiva Integra” je jedan od najmlađih crnogorskih fondova, osnovan u julu 2007.godine.

Neto profit “Aktiva Integra” AD za 2013. godinu iznosio je 21.963 eura, dok je predloženom odlukom predviđeno da ukupan iznos neto profita bude podijeljen akcionarima u vidu dividende. Bruto iznos dividende iznosio bi 0,4116 eura po akciji, međutim s obzirom da je na Skupštini akcionara održanoj 21.juna 2014.godine donijeta odluka o likvidaciji, ova dividenda neće biti isplaćena već će ući u sastav likvidacione mase.

Po posljednjem dostupnom mjesečnom izvještaju na sajtu Aktive Integre iz aprila mjeseca nalazi se podatak da je vrijednost imovine fonda nešto preko milion eura, tačnije 1.079.198,30 eura.

Najveći akcionar fonda “Aktiva Integra” AD je podgorička kompanija Zetagradnja sa 37,48% vlasništva, crnogorskog biznismena Blagote Baće Radovića. Drugi po veličini akcionar je i Fond “Trend” sa 5,62%, dok poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić ima 2,81% vlasništva.

Fond “Aktiva Integra” je na svom web sajtu objavio i oglas o prodaji dijela imovine koji čine poslovni prostori sjedišta kompanije, u Podgorici u Bul Džordža Vašingtona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *