Ambiciozni planovi: Dogradnja ili dvaput veći Mogren

Dodajte komentar

Državna hotelska grupa Budvanska rivijera ima ambiociozne planove sa hotelom Mogren, kojim ponovo gazduje nakon gotovo dvije decenije.

Ta kompanija predala je prije tri dana zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma za dobijanje urbanističko tehničkih uslova za hotel i time dala do znanja da će turistički simbol Budve biti dograđen, ili na njegovom mjestu izgrađen novi, duplo veći objekat, pišu Vijesti.

Nije precizirano da li hotelska grupa namjerava da rekonstruiše ili gradi objekat, jer obično investitori u okviru zahtjeva zaokruže jednu od te dvije stavke. Izdavanjem urbanističko-tehničkih uslova, hotelska grupa ulazi u proces dobijanja građevinske dozvole.

Tim papirom resorno ministarstvo preciziraće šta je aktulenim izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana „Budva centar“ predviđeno da se gradi na toj atraktivnoj lokaciji.

Aktuelnim planskim dokumentom, čije se izmjene i dopune, treće po redu, rade, predviđeno je da na mjestu hotela Mogren, mora biti hotelski objekat, nikako stanovi za tržište.

Što se tiče sprtanosti, planom je predviđeno prizemlje i šest etaža, duplo više nego što ima sada.

Hotel Mogren je građevina sa visokim prizemljem i tri sprata, i po arhitekturi, jedna je od ljepših u samom jezgru Budve. Međutim, imajući u vidu da je, nakon protesta građana Staroga grada i Gospoštine, prije godinu, odlukom Skupštine opštine DUP „Budva centar“ oboren, ali da je i dalje na snazi dok se usvoje njegove izmjene i dopune, hotelska grupa Budvanska rivijera, kao i svi ostali vlansici zemlje, mogu tražiti da im se odobri i veća spratnost u novom planskom dokumentu .

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *