ŽICG: Skoro duplo veći gubitak

Dodajte komentar

Željeznička infrastruktura Crne Gore (ŽICG) zabilježila je u prvih šest mjeseci ove godine gubitak od 2,6 miliona eura, skoro dva puta veći nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi kompanije u većinskom vlasništvu države, na kraju juna iznosili su oko pet miliona eura i bili su neznatno manji nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi porasli su 6,6 odsto na 7,55 miliona eura. Od toga se na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo 3,5 miliona, amortizaciju i rezervisanja 2,43 miliona, a materijal 1,21 milion eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 385,25 hiljada eura.

Ukupna aktiva ŽICG vrijedila je 594,84 miliona eura i bila je neznatno manja nego u uporednom periodu.

Neraspoređena dobit iznosi 1,31 milion, a akumulirani gubitak 21,66 miliona EUR. Dugoročna rezervisanja i obaveze iznose 23,03 miliona, a kratkoročne 17,95 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), državi pripada 72,35 odsto akcija kompanije. Vlasnici 7,26 odsto udjela skriveni su iza HB Zbirnog kastodi računa 3, fond Trend ima 4,58 odsto, a Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) 2,92 odsto. Moneti pripada 2,03 odsto udjela, Društvu za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG 1,61 odsto, a Zavodu za zapošljavanje 1,16 odsto. Ostali vlasnici imaju manje od jedan odsto udjela. (rtcg.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *