Tojota povećala operativni profit za 4,4 odsto

Dodajte komentar

Japanski proizvođač vozila Tojota u prvom tromjesečju fiskalne 2014-2015, završenom na kraju juna, zabilježio je veći profit od očekivanog i revidirao naviše godišnju prognozu prodaje vozila u SAD, svom najvećem tržištu.

Broj jedan u svjetskoj automobilskoj industriji po vrijednosti isporuka, u posmatranom tromjesečju ostvario je operativni profit od 692,7 milijardi jena (5,0 milijardi evra), uz rast od 4,4 odsto na godišnjem nivou, dok su analitičari u prosjeku očekivali 637,3 milijardi jena, prenio je Rojters.

Za cijelu poslovnu 2014-2015. godinu, Tojota je potvrdila da očekuje operativni profit u iznosu od 2.300 milijardi jena, što bi predstavljalo novi godišnji rekord.

U Japanu, zbog povećanja poreza na dodatu vrijednost, 1. aprila ove godine, ovaj proizvođač je u periodu april-juni imao pad prodaje od 9,6 odsto, na 319.460 vozila.

Za Sjevernu Ameriku, Tojota ubuduće računa na godišnju prodaju od 2,71 miliona vozila, dok je u prethodnoj najavi predvidio 2,62 miliona prodatih vozila na ovom tržištu.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *