Sjutra preliminiarno ročište za stečaj u Pobjedi, Petros Statis mogući novi vlasnik

Dodajte komentar

Preliminarno ročište za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka u Pobjedi biće održano sjutra u Privrednom sudu u Podgorici. Nakon otvaranja stečaja biće utvrđen broj zaposlenih koji su tehnološki višak i njima će biti isplaćen otpremnine u skladu sa socijalnim programom.

Stečajni upravnik u Pobjedi biće Mladen Marković, saznaju Dnevne novine. Marković je stečajni upravnik u kompaniji Maestral turs, a tu dužnost je obavljao i u podgoričkoj Mljekari. Shodno Zakonu o stečaju, stečajnog upravnika koji preuzima kompletno rukovođenje preduzećem imenuje Privredni sud.

Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u najstarijem novinskom preduzeću u Crnoj Gori Privrednom sudu predala je Poreska uprava, zbog nemogućnosti naplate potraživanja. Visina poreskog duga Pobjede, u ovom trenutku, iznosi 1.154.000 eura. Poreska uprava je u više navrata pokušavala da naplati pomenuta potraživanja, kroz mjere prinudne naplate.

Kompanija Media nea, izdavač Dnevnih novina koja je gotovo u stopostotnom vlasništvu grčkog biznismena Petrosa Statisa mogući je kandidat za preuzimanje upravljanja Pobjedom, saznaju „Vijesti” iz više izvora. Izvršni direktor Media nea Boris Darmanović nije odgovorio da li je to tačno. U Pobjedinoj štampariji se štampaju Dnevne novine.

Zbog duga od oko 14.000 eura i zahtjeva za uvođenje stečaja zbog poreskog dugovanja državi Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) na kratko je juče isključila sa mreže Pobjedu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *