Hotel „Regent Porto Montenegro“: Puna popunjenost već prvog vikenda

Dodajte komentar

Menadžment novootvorenog hotela „Regent Porto Montenegro“ upriličio je novinarima obilazak zdanja kategorisanog sa pet zvjezdica, koje raspolaže sa 51 sobom, 35 apartmana i rezidencija, tri restorana, spa centrom, otvorenim i zatvorenim bazenima.

– Hotel je počeo da radi u petak, 1. avgusta i već prvog vikenda popunjenost je bila stopostotna – konstatovao je izvršni direktor hotela Mihael Poš, naglašavajući da su komentari prvih gostiju veoma pohvalni.

– Po njihovim mišljenju, mnogi hoteli iz ranga luksuznih mogu da nam pozavide – kazao je Poš.

On je istakao da se mora raditi na promociji zemlje, pa tek onda samog hotela.

– Svuda govorim da je Crna Gora skrivena ljepota. Ljudi iz Evrope dolaze do Dubrovnika, ali ne idu dalje od granice, a mi moramo razbiti takav način razmišljanja, moramo dokazati da je Crna Gora mnogo ljepša od Hrvatske – poručio je Poš.

Zaposleni

U hotelu, koji je projektovan u studiju „Reardon Smith Architects“ iz Londona, a čiji je enterijer urađen po idejama dizajnera Tina Zervudakija, zaposleno je 149 radnika, među kojima je 99 iz Crne Gore, a iz samog Tivta 22.

– Nastojimo da zaposlimo što više domaćih radnika, mladih ljudi. Svi naši menadžeri su iz Crne Gore i zemalja iz regiona. Šef recepcije je iz Bijele, a u Tivat je stigao nakon uspješne međunarodne karijere. Šef restorana Boris Šemsudinović je radio za ,,Aman“ u Turskoj i na Svetom Stefanu, direktor prodaje i marketinga je Francuz, koji je radio u Dubaiju, istočnoj Evropi i Rusiji, šef kuhinje je iz Singapura – kazao je izvršni direktor hotela.

On je naveo da domaću radnu snagu krasi gostoljubivost i dobro poznavanje stranih jezika.

Pet zvjezdica

Portparol „Regent“ hotela Elena Ljiljanić, podsjetila je novinare da je hotel u Porto Montenegru tek drugi hotel sa pet zvjezdica u Crnoj Gori, a da je, nakon Berlina, drugi i u lancu „Regentovih“ hotela u Evropi. Tajvanski lanac hotela „Regent Hotels and Resort“ ima svoje objekte još na Karibima, u Pekingu, Singapuru i Tajvanu.

Novinari su imali priliku da razgledaju, uz molbu da ne fotografišu enterijer hotela, restoran „The Dining Room“ sa ponudom mediteranskih jela, poslastičarnicu „The Gourmet Corner“ sa francuskim kolačima, ogromnu multimedijalnu salu „The Ballroom Teodo“, zatvorene i otvorene bazene, tursko kupatilo, spa i fitnes centar, bar sa osvježavajućim pićima…

Zvanično otvaranje hotela planirano je, kako je najavio Poš, za 27. avgust.

Hotel „Regent Porto Montenegro“ nudi svojim gostima luksuz, ali je ujedno i djelić istorijskog sjećanja na Mornaričko- tehnički remontni zavod „Sava Kovačević“, na čijim je temeljima, kao i kompletan Porto Montenegro, podignut. Nacrti brodova i objekata krase zidove unutrašnjosti prvog hotela u Tivtu sa pet zvjezdica. S. Krstović

Iz Njujorka u Tivat

Tokom tekućeg mjeseca u marini/naselju Porto Montenegro održaće se niz zanimljivih događaja, predviđenih za ljubitelje umjetnosti, mode i sporta.

– Izložba Miljana Suknovića preseliće se ovog mjeseca iz njujorškog Svjetskog trgovinskog centra u Tivat – najavili su iz PR službe kompanije „Adriatic Marinas“.

U Tivat će iz Njujorka stići i pijanistkinja Lola Astanova. Nakon nastupa u „Linkoln centru“, rusko-američka pijanistkinja održaće koncert 16. avgusta ispred Zbirke pomorskog nasljeđa, a na njenom repertoaru, biće djela Šopena i Lista.

Prvi put u Crnoj Gori biće organizovan „Umjetnički izazov“, u kome će umjetnik JonOne iz Njujorka u ljetnjoj bašti ispred hotela „Regent“ kreirati četiri rada u toku 24 sata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *