Kuhinjske lekcije koje pomažu u vođenju biznisa

Dodajte komentar

Kuhinja možda nije prvo mjesto koje vam padne na pamet kada pomislite na poslovne lekcije ali nekoliko narednih savjeta pokazuju da metode koje svaki kuvar koristi u pripremi jela možete primijeniti i u svom poslu sa jednakim uspjehom.

1. Razumjeti osnove

Dobar posao, kao i čuvanje hrane, zavisi od vašeg poznavanja osnova pravljenja i razumijevanja razloga zbog kojeg se određena pravila ne mogu prekršiti. Tegle džema koje nisu pravlino zatvorene mogu dosta naškoditi onima koji konzumiraju sadržaj istih.

Neobraćanje pažnje na razmjeru sastojaka mogu dovesti do pretjeranog ili nedovoljnog kupovanja istih, što dovodi do bacanja. Prije nego što finansirate pravljenje džema/proširenje posla, morate da razumijete proces proizvodnje od početka do kraja.

2. Sve je u tajmingu

Prekuvanost dovodi do previše gustog džema, a nedovoljno kuvanje, pak, do previše rijetkog: morate odrediti tačno vrijeme kuvanja kako bi ste došli do savršenog rezultata. Pravi tajming za donošenje ideje, proizvoda, ili usluge na tržište može ostvariti uspjeh ili neuspjeh. Morate da pazite na najmanje stvari koje mogu da budu signal velikih promjena u navikama potrošača.

3. Vaš proizvod je dobar onoliko koliko ulažete u njega

Nimalo šećera neće poboljšati ukus džema, kao što i previše obećavajući rezultati neće poboljšati završni proizvod ako ne uložite nimalo truda. Potrebno je više od slatke priče da ubijedite potrošača da treba baš vaš proizvod izabere.

4. Budite kreativni kako bi ste stvorili jedinstveni rezultat

Iskusni proizvođači džema koji su dali svoj pečat procesu konzerviranja mogu da počnu da eksperimentišu sa različitim ukusina i kombinacijama sastojaka koje mogu dovesti do senzacionalnog novog ukusa. Njihovo iskustvo i znanje daje im prednost u odnosu na konkurente kada javnost zahtijeva specifični ukus.

5. Strpljenje je vrlina

Pravljenja džema je čin čuvanja. Možete da uživate u ljetnjem voću u toku zime. Mnoge vrste čuvanja čak poboljšava njihov ukus sa godinama. Nijedan početak ne može odmah da donese uspjeh.

Potrebno je vrijeme da bi se naučile osnove, pronašla ciljna potrošačka publika ali i da bi se raširila vaša kreativnost. Ali ako polako krenete i držite se najboljih principa i materijala, otkrićete da je vaš posao isti kao tegla najboljeg džema od jagode.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *